Vystupte z davu a najděte si svůj vlastní styl

C&A, H&M, Orsay, Reserved, Promod a další nadnárodní řetězce nabízejí ženám velké množství relativně levného oblečení. Tyto uniformované produkty však nedokáží plně vyjádřit osobnost každé jednotlivé ženy a často ani nevycházejí vstříc tvaru a proporcím její postavy.

Cestou k osobitému pojetí oblékání může pak být tvorba módních návrhářů. Jednou z etablovaných značek s cenově dostupnou módou je poděbradský Ateliér Donát návrhářky Ilony Donátové. Ateliér funguje již přes dvě desetiletí a je známý svým kreativním přístupem k módě, v němž se zajímavým způsobem kombinují různé střihy, barvy, originální oděvní motivy i přírodní materiály jako bavlna, len nebo viskóza.


Originální neznamená nevkusný
„Vlastní styl neznamená podivný způsob oblékání, kterým na sebe každého upozorníte. Mít styl není o tom být za každou cenu výstřední. I když využijete jasných barev a netradičních kombinací, důležitá je harmonie celku. Styl oblečení musí vycházet zejména z vás samé, podtrhovat vaši osobitost a samozřejmě i potlačit nebo zcela skrýt nedokonalosti postavy,“ upozorňuje paní Donátová. Pro ženy, kterým je toto pojetí blízké, navrhuje ateliér každoročně nové kolekce. Vybírat můžete ze společenských a svatebních šatů přes kostýmy a halenky až ke kabátům. V žádné kolekci nechybí ani sukně, kalhoty, tuniky, topy a trika nebo i módní doplňky v podobě šálů a šátků.

Móda na míru vašemu já i postavě
Přestože ateliér proslul i díky Nadě Konvalinkové, jedné z jeho slavných zákaznic, tím, že navrhuje šik módu pro plnoštíhlé ženy, v jeho nabídce si vybere každá žena, mladá, stará, štíhlá či plnějších tvarů. Důležitý je zkrátka výsledek. Jak sama říká Ilona Donátová, právě práce s ženským tělem a módou ji baví: „Každá žena je krásná, musí jen vědět jak oblékáním svou krásu a osobitost zvýraznit.“

Návrhem a výrobou oblečení to nekončí
Velkou předností ateliéru a všech jeho poboček v České republice i na Slovensku je individuální přístup ke každé zákaznici. Profesionální personál i sama majitelka dbají na intenzivní, vzájemnou komunikaci mezi nimi a klientkami. Právě v této interakci se vytváří nebo dotváří styl, který zákaznici skutečně „sedne“.

„Nejsme velkovýrobci konfekce, kteří chrlí tisíce kusů halenek nebo kostýmků. Tvorba pro nás nekončí dotvořením kolekce nebo jednotlivého kusu oblečení. Naopak, mé kolegyně v jednotlivých pobočkách i já sama si opravdu užíváme možnost s klientkami pracovat, společně s nimi oblečení vybírat a nacházet ty nejvhodnější střihy, barvy a kombinace pro jejich postavu. Sebekrásnější kus oblečení není sám o sobě ničím. Duši a lesk mu dodá až žena, která ho umí nosit,“ uzavírá Ilona Donátová.

Kostým Katrin
Šaty Kateřina

Komentáře